Banju Luku sinoć pogodilo nevrijeme, vatrogasci uklonili porušena stabala

Banja Luka, 21.08.2014.- Jako nevrijeme praćeno kišom i gradom pogodilo je sinoć Banju Luku. U pojedinim dijelovima grada padao je led veličine oraha nošen jakim vjetrom i kišom.
Usljed nevremena i jakog vjetra sinoć, od 19.30 časova do 20.30 časova, Vatrogasna jedinica Banja Luka intervenisala je na uklanjanju pet porušenih stabala u ulicama: Branka Perduva, Kojića put, Ilije Garašanina, Vojvode Prijezde i Vasilija Ostroškog.
Zbog nevremena, došlo je do kvara na elektroenergetskim postrojenjima tako da je dio centra grada i naselja Borik bio bez električne energije u periodu od 21 do 22.30 časova.
U protekla 24 časa na području grada je palo 18,6 litara kiše po kvadratnom metru, a prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda RS – za danas se u Banjoj Luci očekuje malo svježije i nestabilno vrijeme. Biće i jačih pljuskova, uz moguće obilnije padavine sredinom dana. Kasnije popodne i uveče, kiša prestaje, uz djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, jugozapadni, popodne u skretanju na sevjerni. Jutarnja temperatura vazduha oko 16°C, a najviša dnevna oko 23°C.

Izvor: ASBL

Ostavite komentar