Budući ministar ekologije Srbije je veliki zagovornik pošumljavanja

Beograd, 27.06.2017. Budući ministar ekologije Srbije Goran Trivan izjavio je danas da su za borbu protiv klimatskih promena važni i novac i projekti i strategije, ali da je pošumljavanje najjevtinije i najefektnije rešenje za ublažavanje klimatskih promena.

„Biću praktičar (kao ministar)“, rekao je Trivan i dodao da zaštita prirodne sredine nije pitanje partija, nego kompetentnosti i saradnje sa gradjanima bez kojih nema napretka na planu zaštite životne sredine.

Goran Trivan, sada gradski sekretar za ekologiju, kandidat je za ministra zaštite životne sredine u novoj vladi.

Trivan je na panelu „Srbija i Pariski sporazum“ u beogradskom EU Info centru rekao da će, ako bude ministar, samo promeniti adresu i da je u oblasti zaštite prirodne sredine najvažnije za Srbiju „da zna stanje u kome je, što delimično zna, dok Beograd to prilično dobro zna“.

Budući ministar ekologije rekao je i da država daje zakonski okvir i strategije ali da ne osluškuje dovoljno lokalne samouprave.

Govoreći o dosadašnjem radu, Trivan je podsetio da je Beograd doneo strategiju i akcioni plan za borbu protiv klimatskih promena, da ima strategiju pošumljavanja i fond za energetsku efikasnost.

Izvor: Zelena Srbija

Ostavite komentar