Niče novi drvored u „Parkiću“

Banja Luka, 02.12.2017Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je, zajedno sa zamjenikom Srđanom Amidžićem, posadio sadnicu divljeg kestena u budućem drvoredu rekonstruisane pješačke zone. 

Simboličnom sadnjom divljeg kestena, danas je počelo „ozelenjavanje“ popularnog „Parkića“, koji će ubuduće ukrašavati kestenov drvored, kao jedan od simbola grada na Vrbasu.

Gradonačelnik Radojičić naglasio je da se radi o maloj aleji koja će krasiti izgled pješačke zone.

-U međuvremenu, građevinski radovi na rekostrukciji „Parkića“ biće nastavljeni planiranom dinamikom, naravno u zavisnosti od vremenskih prilika. Trenutno, građevinci su u fazi asfaltiranja podloge, na koju će biti postavljene granitne ploče, te postavljanja klupa – naveo je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, naveo je da u prethodnom periodu obavljen veliki dio planiranih poslova, te da se očekuje da će biti ispoštovan zacrtani rok za radove od četiri mjeseca.  

Ovim radovima predviđeno je popločanje granitnim pločama, izgradnja nove rasvjete, mobilijara, oborinske kanalizacije i instalacija, kao i obnova drvoreda.

Radovi na rekonstrukciji „Parkića“, kao prve faze uređenja pješačke zone, počeli su 20. septembra, a vrijednost radova iznosi 400.000 KM. 

Izvor: ASBL

Ostavite komentar