Uskoro počinje proljećna sadnja: Plan je obuhvatiti što više naselja

Banja Luka, 13.2.2022.  - 

Ove godine biće organizovana proljećna sadnja, koja je planirano da počne već krajem ovog mjeseca, u zavisnosti od vremenskih uslova –  naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

-S početkom proljećne sezone, planirani su ozbiljni radovi na polju sadnje, ne samo drvenastih vrsta, već se intenzivno radi i na planiranju novih oblika zelenih struktura. Plan je da se proljećnom sadnjom obuhvati što više naselja – naveli su iz resornog odjeljenja.

Kako kažu, nastojanje je da se uravnoteži odnos između samih naselja u odnosu na prethodnu, jesenju sadnju.

-Shodno tome određena je sadnja u naseljima: Centar, Starčevica, Nova varoš, Budžak, Mjesec, Borik, Srpske Toplice, Ada, te Kočićev vijenac. Sadnja je planirana na mnogim lokacijama na području grada kao nastavak projekta „Zelena Banja Luka“ – kazali su iz Odjeljenja.

Poručuju kako je planirana popuna i drvoreda, sadnja blokovskog zelenila, u parkovima i oko dječijih igrališta.

-Uz sve to, na proljeće je planirana i rekonstrukcija drvoreda u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, kao i rekonstrukcija drvorednih pravaca na više lokacija, kako u centru grada, tako i na dominantnim saobraćajnim koridorima – naveli su, te dodali da aktivnosti na sadnji po svom obimu zavise od Programa zajedničke komunalne potrošnje i sredstava koja su predviđena za te namjene, te da između ostalog treba voditi i računa o ravnoteži između broja novozasađenih i stabala koja su  morala biti uklonjena iz razloga bezbjednosnih razloga, odnosno lošeg zdravstvnog stanja.

Izvor: banjaluka.rs

Ostavite komentar